Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

NUKLEARNA MEDICINA – kompletan pregled štitnjače i vrata

Poliklinika Sveti Nikola ima višegodišnje iskustvo s dijagnostikom bolesti štitnjače te se medicinskom timu priključila dr. Danijela Kumrić specijalist nuklearne medicine koja će raditi kompletan pregled štitnjače i vrata.

– S višegodišnjim medicinskim iskustvom, a područje posebnog interesa je dijagnostika i liječenje bolesti štitnjače čime se bavim više od 10 godina oslanjajući se na nove smjernice i istraživanja za temeljit pristup pacijentu. Član sam Hrvatskog društva za nuklearnu medicinu, Hrvatske liječničke komore i Europskog društva za nuklearnu medicinuDANIJELA KUMRIĆ, dr.med., specijalist nuklearne medicine.

Budući da je važnost štitnjače sve više u fokusu medicinskog interesa, a istraživanja u području dijagnostike i terapije napreduju velikim koracima, zahvaljujući stalnoj edukaciji dobit ćete najsuvremenije dijagnostičke i terapijske usluge u tom području.ž

ŠTITNJAČA

Bolesti štitnjače su vrlo česte stoga je potrebno štitnjaču redovito kontrolirati , osobito u osoba u čijoj su široj obitelji već poznati slučajevi bolesti štitnjače.


Štitnjača je žlijezda koja se nalazi u donjem dijelu prednje vratne regije i proizvodi hormone koji utječu na sve organske sustave, rast i razvoj čovjeka.

Bolesti štitnjače dovode do različitih simptoma koji mogu biti psihički i fizički vrlo stresni za pacijenta.
Liječenje za neke bolesti štitnjače nije potrebno, za neke je stvar izbora, a za neke obvezno jer se u protivnom ugrožava život.


Kompletan pregled štitnjače uključuje:
  • Pregled specijalista nuklearne medicine podrazumijeva dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitnjače te se u ambulanti za štitnjaču određuju neophodne pretrage, procjenjuje njihov rezultat i odlučuje o načinu liječenja
  • Ultrazvuk štitnjače služi za uvid u građu štitnjače
  • Ciljana punkcija za citološku provjeru uzoraka


uzv štitnjače


VRAT

Ultrazvuk vrata uključuje:

  • Ultrazvuk paratireoidnih žlijezda
  • Ultrazvuk žljezda slinovnica ( sublingvalne, submandibularne i parotidne )
  • Ultrazvuk limfnih čvorova

Naručite se na pregled u Poliklinici Sv. Nikola

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.