Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Pupčana kila

Što je pupčana kila?

Pupčana kila je djelomično ili u potpunosti nesrasli/neobliterirani otvor koji zaostaje nakon obrade pupkovine po porodu. U ovaj otvor se isprva pri jačem naprezanju, a kasnije i pri manjem naporu, utiskuju češće trbušna marama i rijeđe crijeva, poput prsta koji izviruje na poderanoj čarapi.


Kako se manifestira pupčana kila?

Primjećuje se oteklina u razini pupka, te isprva osjećaj nelagode i peckanja, a kasnije i bolnosti. Kod pretilih osoba se pupčana kila teže može dijagnosticirati, te nam u pomoć tada priskoči ultrazvuk kojim se sa visokom sigurnošću može postaviti dijagnoza.


Kada otkrijete da imam pupčanu kilu – što dalje?

Pupčana kila je stanje kojim se bavi abdominalni kirurg. U Svetom Nikoli sa izrazito velikim uspjehom se bavimo savjetovanjem i zajedničkim iznalaženjem najboljeg rješenja za vaš slučaj, te smo u stanju ponuditi vam upravo vama prilagođen način liječenja ovog stanja – ovisno o veličini kile samo prišivanju iste ili postavljanjem mrežice na oslabljeni dio trbušne stjenke u cilju ojačanja iste.

Ako imate navedene tegobe, budite slobodni javiti se na pregled abdominalnom kirurgu – dalje je naša briga.


Pupčana kila je djelimično ili u potpunosti nesrasli/neobliterirani otvor koji zaostaje nakon obrade pupkovine po porodu.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.