Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Femoralna kila

Što je to femoralna kila?

Femoralna kila je protruzija sadržaja trbušne šupljine kroz femoralni otvor u femoralni kanal u kojem se inače nakon izlaska iz trbušne šupljine nalaze bedrene krvne žile i bedreni živac. Ova kila je značajno češća kod žena. Rjeđe se javlja od preponske kile.


Kad i kako se manifestira bedrena kila?

Pri naprezanju (na početku), a kasnije i u miru (radi se isto o progresivnom stanju) javlja se oteklina u preponskom dijelu, a može kod većih kila biti i u bedrenom dijelu. Zbog pritiska na živac može izazivati neugodne senzacije – od trnjenja do pečenja i boli u tom predjelu.

Slično kao i kod preponske kile, manje bedrene kile je teško dokazati kirurškim pregledom te u tom slučaju pribjegavamo dokazivanju ultrazvukom – ali ne morate brinuti jer upravo je to način kojim se mi u Poliklinici Sveti nikola koristimo kad dvojimo da li imate ili ne bedrenu kilu.


Kad otkrijete da imam bedrenu kilu – što dalje?

Bedrena kila je stanje kojim se bavi abdominalni kirurg, koji vam stoji na raspolaganju kako biste skupa pronašli najbolji i najefikasniji način liječenja upravo za vas.

U poliklinici Sveti Nikola bedrenu kili liječimo suverenim kirurškim metodama sa visokom postotkom uspješnosti – bilo u spinalnoj anesteziji kad ste tijekom zahvata budni, a ne osjećate donij dio tijela ili u općoj anesteziji kad spavate tijekom zahvata. Ako imate navedene tegobe, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice, kao i eventualno liječenje ovog stanja.


Ova kila je značajno češća kod žena. Rjeđe se javlja od preponske kile.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.