Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Konzultacije s kardiologom su medicinski pregledi koji se provode radi evaluacije, dijagnosticiranja i upravljanja bolestima srca i krvnih žila. Ove konzultacije su važan korak u brizi o zdravlju srca, posebno za osobe s rizikom od srčanih problema ili s postojećim dijagnozama srčanih bolesti.

Tijekom konzultacija s kardiologom, pacijent će imati priliku razgovarati o svojim simptomima, zdravstvenom stanju, medicinskoj povijesti i obiteljskoj anamnezi. Kardiolog će postavljati pitanja kako bi bolje razumio simptome, trajanje i intenzitet, kao i bilo kakve čimbenike koji mogu utjecati na srčano zdravlje.

Nakon razgovora, kardiolog će provesti fizički pregled, uključujući mjerenje krvnog tlaka, pulsa i auskultaciju srca koristeći stetoskop. Na temelju rezultata pregleda i prikupljenih informacija, kardiolog će donijeti dijagnozu ili preporučiti dodatne testove ili pretrage za precizniju procjenu stanja srca.

Dodatne testove koje kardiolog može preporučiti uključuju elektrokardiogram (EKG), ehokardiografiju, stres test, koronarografiju ili druge slikovne pretrage srca. Ovi testovi pružaju detaljniji uvid u strukturu, funkciju i protok krvi u srcu.

Na temelju prikupljenih podataka i rezultata testova, kardiolog će postaviti dijagnozu i pružiti preporuke za liječenje. To može uključivati farmakoterapiju (lijekove), promjene u načinu života (kao što su prehrana, tjelesna aktivnost, prestanak pušenja), upućivanje na druge specijaliste ili preporuke za daljnje praćenje.

Konzultacije s kardiologom su ključne za rano prepoznavanje, liječenje i upravljanje srčanim bolestima. Redoviti pregledi i konzultacije pomažu u održavanju srčanog zdravlja, smanjenju rizika od komplikacija i poboljšanju kvalitete života. Uvijek je važno slijediti upute i preporuke kardiologa kako bi se postigao najbolji mogući ishod za srčano zdravlje.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.