Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Uklanjanje malih kožnih promjena

Uklanjanje malih kožnih promjena u području urologije obično se odnosi na postupak uklanjanja benignih ili sumnjivih izraslina na genitalnom području ili koži oko genitalija. Ovi postupci se često izvode radi estetskih razloga ili zbog sumnje na maligne promjene. Evo nekoliko uobičajenih metoda uklanjanja malih kožnih promjena:

  • Ekscizija: Ovo je kirurška metoda koja uključuje lokalnu anesteziju i izrezivanje promjene skalpelom. Kirurg pažljivo odstranjuje promjenu zajedno s okolnim tkivom i zatvara ranu šavovima.
  • Krioterapija: Ova metoda koristi tekući dušik za smrzavanje i uništavanje kožnih promjena. Promjena se tretira aplikacijom tekućeg dušika, što uzrokuje njeno smrzavanje i postupno otpadanje.
  • Laser: Laserska terapija koristi jaku svjetlost visoke energije kako bi se ciljano uništile ili odstranile kožne promjene. Ova metoda je precizna i može se koristiti za uklanjanje različitih vrsta promjena.

Prije uklanjanja kožne promjene, urolog će obaviti pregled i procijeniti vrstu promjene kako bi odredio najprikladniju metodu uklanjanja. Tijekom postupka bit će primijenjena lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagoda.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.