Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Color Doppler srca (CD srce)

Color Doppler srca je poseban medicinski pregled koji se koristi za procjenu protoka krvi kroz srce i krvne žile. Ova tehnika kombinira ultrazvuk i boju kako bi liječnici mogli vidjeti kako krv teče kroz srce i primijetiti eventualne probleme u protoku krvi.

Tijekom pregleda, pacijent se udobno smješta na krevet ili stol, a liječnik nanosi gel na područje prsa. Zatim liječnik koristi poseban uređaj, sličan mikrofonu, koji emitira ultrazvučne valove u srce i krvne žile. Ti valovi se reflektiraju od srčanog tkiva i vraćaju natrag do uređaja, gdje se pretvaraju u slike na monitoru.

Boja Doppler srca omogućuje liječnicima da vide kako krv teče kroz srce i primijete eventualne nepravilnosti u tom protoku. Na monitoru se prikazuje boja koja označava smjer i brzinu protoka krvi. To je posebito korisno jer pomaže u otkrivanju suženja ili blokada krvnih žila, srčanih mana i drugih srčanih problema.

Ova usluga je potpuno sigurna i bezbolna, te nema poznatih nuspojava. Rezultati Color Doppler pregleda srca pomažu liječnicima u postavljanju precizne dijagnoze, praćenju napretka bolesti i odabiru najprikladnijeg tretmana.

Ukratko, Color Doppler srca je poseban pregled koji koristi ultrazvuk i boju kako bi se vidio protok krvi kroz srce i krvne žile. To je važan alat u otkrivanju srčanih problema i pomaže liječnicima u postavljanju dijagnoze i planiranju tretmana. Ovaj pregled je siguran, bezbolan i ne izaziva nuspojave.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.