Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Kontrolni pregled otorinolaringologa

Kontrolni pregled otorinolaringologa je rutinski pregled koji se provodi radi praćenja zdravstvenog stanja uha, nosa i grla pacijenta. Ovaj pregled je važan za održavanje optimalnog zdravlja tih područja i rano otkrivanje mogućih problema ili komplikacija.

Tijekom kontrolnog pregleda otorinolaringologa, pacijent će se susresti s liječnikom koji će provjeriti stanje uha, nosa i grla. Liječnik može obaviti osnovne postupke kao što su pregled vanjskog uha, procjena sluha, pregled nosne šupljine i sinusa, te pregled grla i glasnica. Liječnik može koristiti različite instrumente i tehnike, uključujući otoskop, rinoskop ili endoskop, laringoskop, kao i slušne testove i druge dijagnostičke alate.

Kontrolni pregled omogućuje liječniku praćenje stanja pacijenta, procjenu učinkovitosti liječenja ako je bilo potrebno, te otkrivanje eventualnih promjena ili novih simptoma. Na temelju rezultata pregleda, liječnik može donijeti zaključke o stanju pacijenta i, ako je potrebno, preporučiti daljnje pretrage ili liječenje.

Osim toga, kontrolni pregled otorinolaringologa pruža priliku pacijentu da razgovara s liječnikom o svojim simptomima, pitanjima ili zabrinutostima. Liječnik će slušati pacijenta, dati mu savjete ili smjernice, te pružiti potrebne informacije o zdravlju uha, nosa i grla.

Redoviti kontrolni pregledi otorinolaringologa preporučuju se posebno osobama koje imaju kronične probleme, poput ponavljajućih infekcija srednjeg uha, sinusitisa ili alergijskih reakcija. Također se preporučuju osobama koje su podvrgnute kirurškim zahvatima na tim područjima kako bi se pratila njihova rehabilitacija i oporavak.

Važno je slijediti preporuke liječnika i redovito provoditi kontrolne preglede kako bi se osiguralo optimalno zdravlje uha, nosa i grla te spriječile moguće komplikacije ili napredovanje bolesti.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.