Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Nakon uspostavljanja konačne dijagnoze te započete terapije, kontrolni pregled se vrši kako bi se provjerilo stanje osobe, je li prepisana terapija ispunila zahtjeve liječenja te kako bi se moglo eventualno korigirati ukoliko ima indikacije za time.

Kontrolni pregled kod kardiologa je redoviti medicinski pregled koji se provodi radi praćenja stanja srca i krvnih žila kod osoba s prethodno dijagnosticiranim srčanim bolestima ili faktorima rizika za razvoj srčanih problema. Ovaj pregled ima za cilj procijeniti učinkovitost dosadašnjeg tretmana, pratiti napredak bolesti i identificirati eventualne nove promjene ili komplikacije.

Tijekom kontrolnog pregleda, pacijent će imati priliku razgovarati s kardiologom o svojim simptomima, eventualnim promjenama u zdravstvenom stanju ili bilo kakvim novim problemima koji su se pojavili od posljednjeg pregleda. Kardiolog će provesti fizički pregled, mjeriti krvni tlak, provjeriti puls i slušati srce koristeći stetoskop.

Ovisno o potrebama pacijenta, kardiolog može naručiti dodatne testove ili pretrage kako bi detaljnije procijenio stanje srca. To može uključivati EKG (elektrokardiogram) za snimanje električne aktivnosti srca, Ehokardiografiju za procjenu strukture i funkcije srca, stres test za procjenu reakcije srca na fizički napor ili krvne pretrage radi procjene razine kolesterola ili drugih biomarkera.

Na temelju rezultata pregleda i testova, kardiolog će procijeniti stanje srca pacijenta, prilagoditi ili optimizirati tretman, pružiti savjete o promjenama u načinu života, prehrani ili vježbanju te dati smjernice za daljnje praćenje.

Kontrolni pregledi kod kardiologa su važan dio brige o zdravlju srca i omogućuju pravovremeno prepoznavanje eventualnih komplikacija ili pogoršanja stanja. Redoviti pregledi pomažu u održavanju srčanog zdravlja, smanjenju rizika od srčanih problema i poboljšanju kvalitete života.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.