Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Kontrolni pregled urologa

Kontrolni pregled urologa je rutinski pregled koji se provodi kako bi se pratilo stanje urinarnog sustava kod pacijenta. Ovaj pregled obično slijedi nakon prethodnog posjeta urologu ili kao dio redovite praćenje zdravlja.

Kontrolni pregled urologa može uključivati sljedeće korake:

  1. Anamneza: Liječnik će razgovarati s pacijentom o njegovim simptomima, eventualnim promjenama od posljednjeg posjeta, lijekovima koje pacijent uzima te drugim relevantnim informacijama. Ovo je važno kako bi se stekao uvid u napredak liječenja ili kako bi se identificirale nove ili pogoršane simptome.
  2. Fizički pregled: Liječnik će izvršiti fizički pregled koji može uključivati pregled trbuha, genitalija, prostate (kod muškaraca) i drugih relevantnih područja. Cilj je identificirati bilo kakve fizičke promjene ili abnormalnosti.
  3. Laboratorijski testovi: U sklopu kontrolnog pregleda urologa, može biti potrebno provesti laboratorijske testove kao što su analiza urina, krvne pretrage ili druge specifične pretrage kako bi se provjerila funkcija urinarnog sustava ili pratili markeri bolesti.
  4. Dodatne dijagnostičke pretrage: U nekim slučajevima, liječnik urolog može preporučiti dodatne dijagnostičke pretrage kao što su ultrazvuk, CT ili MRI skeniranje, cistoskopija ili druge pretrage kako bi se dobio detaljniji uvid u stanje pacijenta.

Na temelju rezultata kontrolnog pregleda i pretraga, liječnik će procijeniti napredak liječenja, stabilnost stanja ili potrebu za dodatnim postupcima ili liječenjem. Kontrolni pregled urologa omogućuje praćenje zdravstvenog stanja pacijenta te ranu detekciju eventualnih komplikacija ili pogoršanja stanja.

Važno je redovito obavljati kontrolne preglede urologa prema preporuci liječnika kako bi se održalo dobro zdravlje urinarnog sustava i prevencija mogućih bolesti ili komplikacija. Ako imate bilo kakve simptome, promjene ili pitanja vezana uz urinarni sustav, preporučljivo je konzultirati se s urologom kako biste dobili stručni savjet i njegu.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.