Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Cirkumcizija (obrezivanje)

Cirkumcizija (obrezivanje) je kirurško odstranjene kožice (prepucij) penisa. Najčešće se izvodi radi fimoze – stanja koje obilježava nemogućnost prevlačenja kožice penisa (prepucija) preko glansa(glavića) penisa., što ometa spolni odnos i održavanje higijene penisa.

Cirkumcizija je indicirana kod ožiljaka nakon ozljede penisa, učestalih infekcija kože penisa (balanopostitis), kod problema s mokrenjem koje uzrokuje fimoza i nakon neuspjele terapije kortikosteroidnim kremama. Ne preporuča kod bolesnika s akutnim srčanim i plućnim tegobama, akutne infekcije prepucija, urođenih malformacija penisa i kod ukopanog penisa.

Opis postupka:

 

PriprPriprema: Prije samog postupka, liječnik će pregledati pacijenta i provjeriti zdravstveno stanje.Liječnik će očistiti područje penisa ipripremiti ga za postupak. To uključuje čišćenje i dezinfekciju kože penisa.

Uklanjanje kožice: Liječnik će pažljivo ukloniti kožicu koja prekriva glavić penisa.

Završetak i oporavak: Nakon uklanjanja kožice, liječnik će provjeriti krvarenje i osigurati da je postupak završen pravilno. Može se primijeniti lokalni anestetik ili sterilni zavoj kako bi se ublažila nelagoda i potencijalna bol. Oporavak nakon cirkumcizije može trajati nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o individualnom slučaju.

Važno je napomenuti da cirkumcizija, kao i svaki medicinski postupak, ima određene rizike i potencijalne komplikacije. Infekcija, krvarenje i oštećenje penisa mogu biti rijetke, ali ozbiljne komplikacije. Stoga je važno da postupak izvodi kvalificirani liječnik s iskustvom.

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji te obično nema jake boli. Problema s mokrenjem nema jer mokraćna cijev nije dio zahvata. Oporavak je brz, kroz 3-4 dana.

 

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.