Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Specijalistički pregled ginekologa

Specijalistički pregled ginekologa je medicinski pregled koji se fokusira na zdravlje reproduktivnog sustava žene. Ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnozom, prevencijom i liječenjem bolesti reproduktivnog sustava, kao i praćenjem zdravlja žena u različitim životnim fazama.

Tijekom specijalističkog pregleda ginekologa, mogu se provesti sljedeće aktivnosti:

  • Anamneza: Ginekolog će razgovarati s vama o vašoj zdravstvenoj povijesti, menstrualnom ciklusu, prethodnim trudnoćama, kontracepcijskim metodama koje koristite, seksualnom životu i drugim relevantnim pitanjima. Ovo će pomoći u stvaranju cjelovite slike vašeg reproduktivnog zdravlja.
  • Vanjski pregled: Ginekolog će pregledati vanjske genitalije kako bi provjerio eventualne abnormalnosti, upale, bradavice ili druge promjene kože. Također će obratiti pažnju na simptome kao što su svrbež, peckanje ili nelagoda.
  • Unutarnji pregled: Ginekolog će obaviti unutarnji pregled koristeći vaginalni spekulum kako bi pružio jasan pogled na vaginu i cerviks. Ovaj pregled može uključivati uzimanje uzoraka PAPA testa radi procjene stanja cerviksa i rizika od raka vrata maternice. Također, ginekolog može provesti digitalni pregled maternice i jajnika kako bi provjerio eventualne nepravilnosti ili bol.
  • Ultrazvuk: U nekim slučajevima, ginekolog može preporučiti ultrazvučni pregled radi detaljnijeg prikaza reproduktivnih organa. Ovo može uključivati transvaginalni ultrazvuk, koji se izvodi umetanjem sondi u vaginu radi bolje vizualizacije maternice, jajnika i drugih struktura.
  • Savjetovanje i preporuke: Ginekolog će razgovarati s vama o rezultatima pregleda, pružiti potrebne savjete o kontracepciji, menstrualnom zdravlju, planiranju trudnoće, menopauzi i drugim pitanjima vezanim uz reproduktivno zdravlje. Ako se otkriju bilo kakve abnormalnosti ili bolesti, ginekolog će preporučiti odgovarajući tretman ili daljnje pretrage.

Specijalistički pregled ginekologa važan je za održavanje zdravlja reproduktivnog sustava, prevenciju bolesti i rano otkrivanje potencijalnih problema. Redoviti pregledi preporučuju se ženama svih dobnih skup

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.