Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Rektoskopija

Rektoskopijom smo u stanju ostvariti uvid u veći segment završnog dijela debelog crijeva (do 30 cm), te smo na taj način u stanju otkriti širu paletu stanja i patoloških promjena u odnosu na anoskopiju, a u stanju smo kroz radni port aparata uzeti i uzorak za biopsiju. Taj materijal se onda šalje na patohistologiju te se utvrđuje da li se radi o promjenjenoj ili normalnoj sluznici crijeva.

Sam pregled je neugodan ali ne i nužno bolan. U određenim slučajevima jeste bolan, pa se isti može provesti u kratkotrajnoj anesteziji ili se u pojedinim situacijama od pretrage i odustane, nakon čega se učini kolonoskopija. Za pregled se treba pripremiti. Pripremu će vam naše ljubazno osoblje potanko objasniti i u tom razgovoru je važno napomenuti da li bolujete od kroničnih bolesti, da li trošite lijekove za razrijeđivanje krvi, te da li imate alergija.

Pregled se obavlja specijaliziranim uređajem – rektoskopom, te se vizualizacija sluznice postiže upuhivanjem zraka u debelo crijevo. Obzirom da je pregled donekle neugodan, truditi ćemo se uz vašu punu suradnju da ga učinimo što bržim i jednostavnijim, te samim tim i lakše podnošljivim. Za sva pitanja o rektoskopiji i načinu izvođenja, te mogućim komplikacijama možete dobiti više informacija u razgovoru sa našim djelatnicima.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.