Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Korekcija ušiju, poznata i kao otoplastika, je kirurški postupak koji se koristi za ispravljanje izbočenih ili nepravilno oblikovanih ušiju. Ovaj postupak može se provesti kod djece i odraslih osoba s ciljem poboljšanja estetskog izgleda ušiju i samopouzdanja.

Proces korekcije ušiju uključuje sljedeće korake:

  1. Anestezija: Obično se koristi lokalna anestezija kako bi se omogućilo udobno iskustvo tijekom postupka. U nekim slučajevima, posebno kod male djece ili u složenijim slučajevima, može se koristiti opća anestezija.
  2. Pristup i oblikovanje hrskavice: Kirurg će napraviti rez iza uha ili na drugom prikladnom mjestu kako bi pristupio hrskavici uha. Zatim će oblikovati hrskavicu koristeći različite tehnike, poput skidanja ili presavijanja hrskavice, kako bi postigao željeni oblik uha.
  3. Fiksiranje hrskavice: Nakon oblikovanja hrskavice, kirurg će koristiti šavove, ljepilo ili posebne medicinske kopče kako bi fiksirao hrskavicu u novom položaju. Ovo osigurava da se uši pravilno drže bliže glavi.
  4. Završni koraci: Nakon što je hrskavica fiksirana, kirurg će pažljivo zatvoriti rez. U nekim slučajevima, može biti potrebno staviti lagane zavoje ili traku preko ušiju kako bi se podržao proces ozdravljenja.

Nakon postupka korekcije ušiju, bitno je slijediti upute i smjernice svog kirurga kako biste postigli najbolje rezultate i omogućili potpuni oporavak. To može uključivati nošenje posebnih zavoja, izbjegavanje određenih aktivnosti ili nošenje zaštitne kape tijekom fizičke aktivnosti.

Važno je konzultirati se s kvalificiranim plastičnim kirurgom koji ima iskustvo u obavljanju otoplastike kako biste dobili pojedinačne savjete i procjenu mogućnosti korekcije ušiju. Oni će moći pružiti detaljnije informacije o postupku, očekivanim rezultatima, potencijalnim rizicima i potrebnom vremenu oporavka.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.