Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Specijalistički pregled oftalmologa

Specijalistički pregled oftalmologa je medicinski pregled koji se provodi radi procjene zdravlja očiju i vizualne funkcije. Ovaj pregled je važan za otkrivanje i praćenje očnih bolesti, kao i za dijagnosticiranje i upravljanje različitim stanjima vida.

Tijekom specijalističkog pregleda oftalmolog će provesti niz testova i pregleda kako bi procijenio zdravlje očiju. To može uključivati provjeru vidne oštrine, mjerenje intraokularnog tlaka, testiranje vidnog polja, kao i druge specifične pretrage koje su potrebne u skladu s simptomima ili stanjem pacijenta.

Oftalmolog također može koristiti posebne instrumente kao što su oftalmoskop, slit lamp i drugi uređaji za pregled prednjeg i stražnjeg dijela oka, kao i za procjenu leće, mrežnice i optičkog živca. U nekim slučajevima, mogu se koristiti i naprednije tehnike, poput optičke koherentne tomografije (OCT) ili fluoresceinske angiografije, kako bi se dobio detaljniji prikaz očnih struktura.

Na temelju rezultata pregleda, oftalmolog će postaviti dijagnozu, pružiti preporuke za liječenje i upravljanje stanjem. To može uključivati propisivanje naočala ili kontaktnih leća, propisivanje ljekovitih kapi ili drugih lijekova, preporuku za kirurški zahvat ili upućivanje na dodatne specijalističke pretrage ili konzultacije.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.