Nazovite nas danas 042 660 305
Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6, 42000, Varaždin
Radno vrijeme
Pon - Pet: 08:00 -20:00, Sub: 08:00-13:00

Neurokirurška ambulanta

Neurokirurgija je grana medicine koja se bavi kirurškim tretmanom bolesti i poremećaja koji utječu na središnji živčani sustav, uključujući mozak, kralježnicu i periferne živce. Ona se bavi širokim rasponom problema; ot tumora i trauma do neurodegenerativnih bolesti i krvožilnih malformacija.

Neurokirurgija je ključna grana medicine koja pruža vitalnu skrb za pacijente koji pate od poremećaja koji utječu na živčani sustav. Danas, zahvaljujući napretku tehnologije i znanju i iskustvu neurokirurga, mnogi pacijenti mogu postići značajno poboljšanje zdravlja i kvalitete života.

Neurokirurška ambulanta pod vodstvom dr. Vječeslava Kčira-Fideršek svakom bolesniku pristupa individualno s naglaskom na holistički pristup.

Neurokirurg dr. Vječeslav Kčira-Fideršek je stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u dijagnostici i liječenju bolesti središnjeg živčanog sustava, tumora mozga i kralježničkog stupa kao i neurodegenerativnih bolesti kralježnice. Ako pacijent ima tegobe u vidu bolova u glavi, vratu ili slabinskoj kralježnici , preporučuje se konzultacija s dr.

Dr. Kčira-Fideršek u sklopu pregleda vrši i preporuke daljnje dijagnostike (RTG, EMNG, CT ili MR mozga ili vratne, lumbalne i slabinske kralježnice), te očitanje i interpretaciju nalaza navedenih pretraga.

Neurokirurška ambulanta Poliklinike Sv. Nikola uključuje sljedeće usluge:

  • Specijalistički pregled uz postavljanje dijagnoze,
  • Očitanje i interpretacija RTG-a, CT-a ili MR-a vratne, torakalne, lumbalne kralježnice i mozga,
  • Terapijske intervencije:
    • Pulsna terapija,
    • ESI (Epiduralna steroidna infiltracija).

Uz neurokirurški i vertebrološki-spinalni pregled i konzultaciju, dr. Kčira-Fideršek izvodi i minimalno invazivne terapije u liječenju bolnog sindroma kralježnice koje uključuju:

Pulsna terapija

Minimalno invazivna terapija u liječenju akutne i kronične boli kod degenerativnih bolesti kralježnice. Terapija se provodi ambulantno kombinacijom lijekova (kortikosteroid, analgetika i miorelaksans), putem infuzije kroz 3 dana.

Epiduralna steroidna infiltracija (ESI)

Učinkovita metoda liječenja boli kod hernije diska i drugih poremećaja kralježnice. To je metoda kojom se pod kontrolom rendgenološkog uređaja uvodi igla u epiduralni prostor u koji se infiltrira kombinacija lijekova (kortikosteroid, analgetik, miorelaksans), a kod bolesti intervertebralnog diska.

Ove terapije provode se u pacijenta koji imaju tegobe u vidu akutne i kronične boli kralježnice, kako u neoperiranih tako i u prethodno operiranih pacijenata.

Dr. Kčira-Fideršek također izvodi manje operacijske zahvate dekompresije perifernih živaca u području ručnog zgloba (sindrom karpanog kanala i sindrom Gyonovog kanala).

Dr. Vječeslav Kčira-Fideršek je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1998. godine. Specijalistički staž odradio je u KBC Osijek i KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu. U KBC Osijek radio je 11 godina, a od 2014. godine radi u OB Varaždin na Odjelu neurokirurgije. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurokirurškog društva, EANS-a i WFNS-a. Dobio je priznanje za najboljeg doktora za 2021. i 2022. godinu.

    Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) i radi boljeg korisničkog iskustva.